Hoe verloopt de schadeclaim voor het MKB?

Alleen door samen een vuist te maken, kunnen we voor alle MKB ondernemers in Nederland een eerlijke compensatie krijgen. Als jij ons initiatief steunt, dan help je benadeelde MKB ondernemers door je verhaal te delen en een donatie te doen. Met behulp van jouw donatie gaan wij proberen een eerlijke compensatie af te dwingen. Als dat niet in een goed gesprek met de overheid lukt, dan gaan we daarvoor naar de rechter. Wij zijn er namelijk op voorbereid om een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid. Dat kost wel geld. Daarom vragen wij als donatie een bedrag van EUR 450,- van iedereen die ons steunt. Wil je als rolmodel optreden in een rechtszaak? Laat het ons weten. Uit alle aanmeldingen selecteren wij een aantal rolmodellen die representatief zijn voor vele MKB ondernemers. Als we jou selecteren om als rolmodel op te treden, dan ben je wel meer tijd kwijt. We hebben dan namelijk veel gegevens van je nodig. Het voordeel is wel dat jouw situatie aan een rechter wordt voorgelegd. Daarmee help je andere MKB ondernemers met een vergelijkbare zaak. De stappen zijn :
  1. Hier kun je je verhaal met ons delen en een donatie doen.
  2. Je wordt door ons op de hoogte gehouden over de voortgang van onze claim.
  3. Wij gaan voor een eerlijke compensatie voor alle benadeelde MKB ondernemers. Als we naar de rechter gaan, zorgt het vonnis van de rechter ervoor dat je efficiënter kan procederen in een eventuele eigen procedure. Dat scheelt tijd en geld!
Word je een rolmodel?
  1. Als je je hebt opgegeven als rolmodel, dan nemen we contact met je op en bespreken we of je een geschikt voorbeeld voor een rechtszaak kunt zijn. Je komt dan eigenlijk op voor vele MKB ondernemers met een vergelijkbaar verhaal.
  2. Als je rolmodel wordt, dan hebben we meer gegevens van je nodig. Denk daarbij aan stukken ter onderbouwing van schade. Ook vragen we je om een volmacht te verstrekken, zodat Stichting Coronaclaim MKB efficiënt namens jou kan procederen. We kunnen je ook helpen met het berekenen van je schade. Het voordeel is dat jouw situatie ter beoordeling aan de rechter wordt voorgelegd. Daarmee help je niet alleen anderen, je weet na het vonnis ook hoe de rechter over jouw situatie denkt. Na het vonnis heb je als rolmodel al de uitspraak en als deelnemer krijg je de beschikking over het hele voorbeelddossier zodat je weinig advocaatkosten extra kwijt bent om je compensatie te claimen.
Onderhandelingen met de overheid en een bodemprocedure gaan doorgaans niet snel, maar het is wel grondig. Het is nu tijd om de balans op te maken: wie betaalt de kosten van de bescherming van de de gezondheid van de hele bevolking? Nu zijn dat alleen de MKB ondernemers; maar dat moet rechtvaardig verdeeld worden over de hele bevolking!
Maak samen een vuist voor rechtvaardige schadevergoeding voor MKB ondernemers!